Een aantal dagen per week ben ik ’s avonds alleen thuis, hubbie is dan aan het werk. Met een peuter die niks wil eten zijn deze dagen dan altijd een extra uitdaging om een lekker paleomaal te bereiden, maar elke avond groenten en vlees/vis gaan ook weleens vervelen en dan wil je wat exotischers. Vanavond heb ik het ultieme snel klaar gerecht gemaakt; Foe yong hai. Je moet wel van ei houden, maar dan heb je toch een koningsmaal, ik was in 15 min. klaar! (de afwas komt later wel ;-)).

Mijn recept is als volgt (voor 1 eter):

4 eieren, losgeklopt met wat zout en veel peper
2 wortels, geraspt
wit van 1 prei, in ringen
handje kastanjechampignons, in plakjes
evt. wat reepjes kip(dij)filet
flinke klont boter (of olie voor de echte paleo, ik nu eenmaal een zwak voor rauwmelkse grasboter)
scheutje kokosmelk
zout

voor de saus
100 ml tomatenpassata
1 teentje knoflook, geperst
halve tl gember, zeer fijn (of bij gebrek aan vers; poeder)
1 tl vissaus
1/2 tl honing
1/2 tl coconut amino’s
wat zout
net zoveel water als jij lekker vindt voor je sausje

Fruit de prei in de boter. Voeg de kipfilet en champignons toe en bak kort mee. Meng het losgeklopte ei met de overige ingrediënten en roer even goed door. Giet het bij de gefruite prei, kip en champignons in de koekenpan en laat gaar worden, het hoeft niet echt bruin te worden en hoe langer je het laat garen hoe taaier je ei.

Maak ondertussen het sausje door alles door elkaar te roeren. Doe het in een sauspan, breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.

Leg het eimengsel op je bord en overgiet het met de saus. Lekker met een salade ernaast.

Enjoy.

Ook lekker erdoor:

een paar roosjes broccoli, in kleinere stukken gesneden
wat tauge
krab
whatever jou lekker lijkt!

Dit recept is trouwens geweldig om de volgende dag als lunch mee te nemen naar je werk (mits je de gelegenheid hebt het op te warmen).