Met dit prachtige barbecueweer maak ik graag een flinke hoeveelheid kipsateetjes gemarineerd met Chermoula. Chermoula is eigenlijk een Marokkaanse vismarinade, maar ik gebruik het liever voor kip. Het citroensap in de marinade maakt het vlees heerlijk zacht en sappig en de kruiden in combinatie met de knoflook geven het een verfijnde smaak, precies goed zonder te overheersen. Lekker met een salade, meer heb je niet nodig. Maak een dubbele hoeveelheid en je kunt er vervolgens een paar dagen van genieten.

Voor 500 gram kipfilet

10-15 gr verse koriander (gebruik stelen en blaadjes)
35 gr peterselie (stelen en blaadjes)
1/3 bol knoflook
1/3 el komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl paprikapoeder
snuf cayennepeper of rode pepervlokken
sap van een halve tot hele citroen
50 ml goede kwaliteit olijfolie
zout

satéstokjes

Hak de koriander en peterselie fijn. Pers de knoflook uit en maal het komijn- en korianderzaad fijn.

Meng alle ingrediënten en marineer er je in blokjes gesneden kipfilet in voor een paar uurtjes. Hoe langer hoe lekkerder.

Week ondertussen voldoende satéstokjes in water (dit zorgt ervoor dat ze niet splijten en minder snel verbranden op de barbecue).

Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de satéstokjes en bak ze gaar op de barbecue of in een koekenpan.