Wellicht ken je Gianduja bonbons wel van de banketbakker, een zachte hazelnootvulling met een melkchocoladelaagje. Gianduja is eigenlijk de vulling van de bonbon, voor dit recept heb alleen de vulling gebruikt, aangepast naar paleo en die tot een bonbon gerold. Erg lekker!

circa 14 stuks

100 gr blanke hazelnoten
15 gr kokosbloesemsuiker
20 gr cacaoboter
1 el cacao

Rooster de hazelnoten lichtjes in een oven, ongeveer een minuut of 5 op 180C. Ze mogen niet bruin worden (alleen een bruin vlekje hier en daar). Laat afkoelen en maal ze vervolgens zeer fijn in een vijzel.

Maal de kokosbloesemsuiker fijn in een keukenmachine of gebruik hiervoor weer de vijzel.

Meng nu de fijngemalen noten en suiker samen en maal het nog een keer fijn in de vijzel. Het moet een zo glad mogelijk geheel worden.

Meng het cacaopoeder door het notenmengsel.

Verwarm de cacaoboter (au-bain-marie) tot het smelt en roer het vervolgens door het noten-cacaomengsel.

Vorm kleine balletjes hiervan en zet ca 30 minuten in de koelkast om ze op te laten stijven.

Vervolgens kunnen ze buiten de koelkast nog ongeveer drie dagen bewaard blijven.