Deze snelle kipcurry is ideaal met dit herfstige weer.

Vroeger at ik hier rijst bij, tegenwoordig hooguit een salade. Wil je er absoluut iets bij, kies dan voor bloemkoolrijst voor de ‘authentieke currybeleving’.

4-6 porties

voorbereiding: 7 min. + tijd voor de kip
bereiding: 15 min.

1 Chinese kool, in repen
1 winterwortel, in plakjes
1 doosjes kastanjechampignons, gehalveerd
1 rode paprika, in repen
4 (enkele) kipfilets, in reepjes
paar eetlepels groene currypasta
250 ml kokosmelk

1 el kokosolie
zout, peper

Verhit de kokosolie in een wok en doe de kipreepjes en currypasta erbij. Voeg vervolgens de wortel toe en roerbak enkele minuten.

Voeg de overige groenten toe en de helft van de kokosmelk. Roerbak weer een paar minuten door voordat je de rest van de kokosmelk toevoegt.

Laat nog een paar minuten pruttelen tot alles gaar is en breng op smaak met zout en peper.