Leo-goes-Paleo-Kipcurry

Kipcurry

Deze snelle kipcurry is ideaal met dit herfstige weer.

Vroeger at ik hier rijst bij, tegenwoordig hooguit een salade. Wil je er absoluut iets bij, kies dan voor bloemkoolrijst voor de ‘authentieke currybeleving’.

4-6 porties

voorbereiding: 7 min. + tijd voor de kip
bereiding: 15 min.

1 Chinese kool, in repen
1 winterwortel, in plakjes
1 doosjes kastanjechampignons, gehalveerd
1 rode paprika, in repen
4 (enkele) kipfilets, in reepjes
paar eetlepels groene currypasta
250 ml kokosmelk

1 el kokosolie
zout, peper

Verhit de kokosolie in een wok en doe de kipreepjes en currypasta erbij. Voeg vervolgens de wortel toe en roerbak enkele minuten.

Voeg de overige groenten toe en de helft van de kokosmelk. Roerbak weer een paar minuten door voordat je de rest van de kokosmelk toevoegt.

Laat nog een paar minuten pruttelen tot alles gaar is en breng op smaak met zout en peper.

 

6 gedachten over “Kipcurry”

  1. Goedemorgen,

    Ik ben net 1 week begonnen met Paleo.
    Ik mis wel de rijst en brood, maar zal zeker doorzetten.
    Hoe maak ik bloemkool rijst?
    Is er iets dat ipv brood gebruikt kan worden binnen het Paleo-dieet?

    Merci alvast,
    Met vr. gr. Saskia Lesmeister

    1. HI Saskia, bloemkoolrijst maak je door rauwe bloemkool in een keukenmachine tot ‘rijstkorrels’ te hakken. Bak het op met een gesnipperd uitje en breng op smaak met zout en evt. Kruiden/specerijen.

      Ipv brood kun je notencrackers eten, deze kun je zelf maken (in het hallo paleo boekje staat een goed recept voor amansrkcrackers) of kopen. Op internet zijn veel recepten te vinden voor bijvoorbeeld bananenbrood, courgettebrood etc. Kijk ook eens op de site van oerkracht voedingsadvies of Eet paleo voor lekkere recepten!

    1. Je kunt currypasta zonder (rare) toevoegingen vinden bij de toko. Ik gebruik weleens currypasta van Aroy-D of Cock Brand, die zitten in potjes van circa 400 gram. Die van Cock Brand heb ik nu in huis en daarvan zijn de ingrediƫnten: 33% verse groene chilipepers, citroengras, knoflook, sjalot, zout, galangawortel, komijn en korianderzaad. Verder niets, dus zeker de moeite waard om eens bij de toko te gaan kijken.

        1. Je kunt er bloemkoolrijst bij serveren; een rauwe bloemkool tot kleine ‘rijst’korrels malen in een keukenmachine. De korrels (evt. met een gesnipperd uitjes) in wat ghee of olijfolie kort (hooguit een paar minuten, ze moeten ‘bite’ behouden) opbakken in een koekenpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *