Kokos-bananencake

Kokoscake

Ik hou het kort vandaag. Deze cake is super gemakkelijk te maken en super lekker om op te eten!

 Wat heb je nodig

2 bananen
2 el coconut nectar
3 el kokosbloesemsuiker
2 el honing
3 eieren
1 tl vanille extract
1-2 tl kaneel
4 el kokosolie
1 blik kokosmelk (60%)
3 druppels coconut aminos
15 gram kokosmeel
60 gram cassavemeel
175 gram geraspte kokos

Wat ga je doen

Verwarm een oven voor op 180C.

Vet een bakblik in met 1 el kokosolie en bestrooi vervolgens met 2 el kokosbloesemsuiker. Snijd de banaan in plakjes en verdeel ze in een gelijke laag over de bodem van het bakblik. Schenk de 2 eetlepels coconut nectar over de banaanplakjes en bestrooi vervolgens met kaneel.

Meng het kokosmeel, cassavemeel en geraspte kokos door elkaar. Roer de kokosmelk erdoor en zet even weg.

Klop ondertussen de eieren dik en schuimig met 1 el kokosbloesemsuiker, de overige 3 el kokosolie, de honing, vanille extract en de coconut aminos.

Spatel voorzichtig de geklopte eieren door het kokosmengsel en verdeel dit over de bananen in het bakblik.

Zet circa 30 minuten in de oven of totdat de cake goudbruin en gaar is.

Laat afkoelen en eet lekker op!

3 gedachten over “Kokoscake”

  1. Hoi Leonie, dit lijkt me heerlijk om te maken!
    Kan ik het cassave meel vervangen voor tapioca meel (na ff googlen begreep ik dat dit hetzelfde zou moeten zijn maar het tapioca meel dat ik heb is veel fijner lijkt wel), of door amandelmeel?

    1. Tapiocameel is inderdaad veel fijner (en rijker aan zetmeel) dan cassavemeel (wat meer lijkt op griesmeel). Ik zou het cassavemeel dan ook niet vervangen door tapioca, ik denk dat je met tapioca een wat ‘zompig’ effect krijgt, de cake wordt te glad/zacht denk ik. De smaak wordt ook vlakker verwacht ik.je kunt het natuurlijk altijd proberen, wellicht wordt het fantastisch :-). Kokosmeel zou misschien nog wel de beste vervanging voor het cassavemeel zijn, al is dat verhoudingsgewijs een stik duurder.
      Amandelmeel is natuurlijk ook een optie.

Laat een reactie achter bij Leonie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *