Je gaat echt blij worden van deze kokospudding, dat beloof ik je. En het leuke is dat ie ook nog eens heel geschikt is voor een feestelijke etentje (denk: kerst), tenminste als er niets uber fancy’s van je gevraagd wordt.

Deze pudding met mango is super snel en makkelijk te maken, je hebt er geen spannende materialen voor nodig en vuur komt er ook niet aan te pas. Normaal heb je een bindmiddel nodig om een stevige pudding te maken, maar dit keer doet het chiazaad het werk. Kardamom, ahornsiroop en mango zijn echt boezemvrienden, ze halen het beste in elkaar naar boven en samen met de kokos wordt het een waar feestje. Ter garnering heb ik een in stukjes gebroken Caveman Cookie gebruikt. De carobe in het koekje haalt alle smaken nog eens extra op, maar je kunt ook wat fijngehakte chocolade gebruiken voor de smaak en kleur.

Wat ga je gebruiken

1 blikje kokosmelk, Aroy-d for dessert is echt fantastisch hiervoor en mijn persoonlijke favoriet
5 el chiazaad
1 el kokosnectar
1 mango, in blokjes
1 el ahornsiroop
1/4 tl gemalen kardamom (circa 5 ‘pods’)
1 tl vanille extract
1-2 tl lucumapoeder (optioneel, maar wel lekker)
1 Alpine Caveman Cookie

Hoe ga je het doen

Los de kokosnectar, het vanille extract en het lucumapoeder op in de kokosmelk.

Roer er het chiazaad door en zet circa 1 uur (of langer) weg in de koelkast. Het chiazaad zal een deel van de kokosmelk opnemen en wat gaan geleren waardoor je een puddingachtige substantie krijgt. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe dikker de pudding.

Snijd de mango in blokjes en meng met de ahornsiroop en de fijngemalen kardamom. Schep in 4 glazen een laagje van het mangomengsel.

Verdeel vervolgens de kokospudding erover. Laat in de koelkast staan totdat je het gaat serveren.

Breek tenslotte het koekje in kleine stukjes en garneer net voor het opdienen de puddinkjes ermee.