Leo goes Paleo bountys

Bounty’s [healthy & paleo]

Ik moet iets bekennen. Eigenlijk heb ik het niet zo op al die zoete paleo traktaties die ik heel de tijd voorbij zie komen. Veel zien er heerlijk uit hoor en ik eet ook weleens iets zoets, maar ik denk dat het beter is je te concentreren op gezondere voeding dan op paleolitische vervanging van cakes, koekjes en snoepgoed. Dat gezegd hebbende, hier mijn recept voor paleo bounty’s :-).

Het begon met een grapje op twitter en toen Candy met een voorzetje kwam kon ik het toch niet laten het te proberen. De hoeveelheden in Candy’s recept heb ik gelijk gehouden, alleen het bereidingsproces is wat aangepast. Heleen was de gelukkige tester.

Paleo bounty’s

voor ca. 8 stuks (mini’s)
1 cup (ca. 1/3 kokosnoot) vers geraspte kokos (lees hier how to do it ;-))
2 eiwitten
1 tl. kokosmeel, o.a. hier te koop
50 gram honing
60 gr. pure chocolade (85%)

Verwarm de oven voor op 160C.

Meng de geraspte kokos met de eiwitten, het kokosmeel en de honing. Roer door totdat de honing en de eiwitten goed gemengd zijn.

Vorm 8 langwerpige hoopjes van het mengsel en leg deze op wat bakpapier op een bakplaat. Bak voor ca. 10 minuten totdat de hoopjes gaar zijn maar nog niet gekleurd (hooguit een randje kokos dat goudbruin kleurt).

Leo goes Paleo kokos

Laat de kokoshoopjes afkoelen en snijd vervolgens de uitgelopen randjes eraf.

Leo goes Paleo kokos chocolade

Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron) en rol de kokoshoopjes erdoorheen. Laat opstijven op een stukje bakpapier (en niet zoals ik op een bordje, want dan heb je een hakmes nodig om ze los te bikken).

Voor een snelle hap even in de koelkast zetten, maar beter is het om ze een middagje te laten uitharden op het aanrecht.

18 gedachten over “Bounty’s [healthy & paleo]”

    1. Jaa, ze waren super lekker! Echt wel zoals ik gehoopt had. Door de lage baktemperatuur blijft het kokokgoedje nog een beetje nat, dus het is echt als bounty. En bij deze proef je niet alleen maar suiker ;-).

  1. Ik ben al tijden op zoek naar goeie chocola, want zelfs in de biowinkel merk ik dat er toch best een hoop suiker door mijn hoge percentages chocohemel zit, zoals de ‘pure’ paaseitjes die iedereen altijd overlaat. Ze smaken gewoon niet zo heel lekker, haha. Nog tips waar ik wèl lekkere pure chocolade kan kopen? Heeft er iemand bijvoorbeeld ervaring met http://chocolatemakers.nl ?

    1. Hi Gwendolyn, ik heb even de site bekeken (kende ze niet) en zie dat ze 1 reep echt pure chocolade hebben (75%). Dat zou je enige optie zijn, voor paleo begrippen zou je voor chocolade eigenlijk rond 85% of hoger moeten zoeken. Let ook op sojalecithine in chocolade, eigenlijk ook een no-go voor paleo. Verder gebruik ikzelf Pacari chocolade (prijzig, maar ik gebruik er weinig van, af en toe een klein blokje) en Lovechock (zelfde categorie) is ook favoriet omdat die gezoet is met kokosbloesemsuiker. Beiden bij mij bij de biologische supermarkt verkrijgbaar en anders wel online te vinden.

      Momenteel ben ik aan het experimenteren met zelf chocolade maken, dat is eigenlijk nog je beste optie. Daarvoor koop ik cacaoboter van Mattisson (bio, rauw) en rauwe cacao van Pacari (ik heb het geprobeerd met het cacaopoeder van Droste maar dat was echt minder lekker en glad van structuur). De chocolade zoet ik dan met acaciahoning. Voor een basisrecept kun je dit recept: http://tinyurl.com/lae8f39 gebruiken (zonder de notenpasta en eventueel ook zonder de vanille). Giet het in een siliconen vorm of op wat bakpapier op een vlakke ondergrond om een reep te maken. Bewaar in de koelkast of diepvries tot gebruik. Je kunt hiermee eindeloos variëren, doe er wat noten of gedroogd fruit op of doorheen of wat geraspte kokos.

      1. Oh te gek! Ja ik hou inmiddels eigenlijk niet eens meer van minder dan 85%, omdat ik compleet van de suikers afgekickt ben. Grappig om te merken hoe kieskeurig ik ineens word wanneer ik zoet wil eten haha. Ik ga even experimenteren met de merken die je aanraad, maar zelf chocola maken… Daar ga ik mij ook eens in verdiepen, YUM! Thanks 🙂

    1. Hi Marianne, je kunt het proberen weg te laten. Kokosmeel is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel of anders online. Ikzelf gebruik het merk Aman Prana, even googlen en dan kom je vast waf tegen. Anders heeft Oerwinkel.nl het zeker wel.

  2. heb dit al een paar keer gemaakt.. en is een favoriet koekje geworden.. ook zonder chocola is het heerlijk..
    ik ervaar alleen dat ik het op 160 graden iets langer moet doen dan 10 minuten

  3. Je kan voor de chocola ook kokosolie smelten au bain Marie en er een eetlepel rauwe cacao door doen. Nadeel is dat de chocola buiten de koelkast snel zacht wordt. Het is wel verantwoord en lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *