Als je een beetje gericht googled op internet, kom je ze al snel tegen; Paleo burgers. Dit is mijn variant, hij smaakt geweldig en vult geweldig! Zelfs mijn (Surinaamse) man kreeg hem niet helemaal op 🙂 en dat wil wat zeggen! Ik heb er naast mayonaise ook piri piri saus op gedaan, zie hier mijn recept voor deze heerlijke spicy saus.

Paleo burger (2 stuks)

4 portobello’s
2 tartaartjes à 125 gr
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, gekneusd
1 tomaat, in dunne plakken
2 el. mayonaise (zelfgemaakt of paleo proof)
2 tl. piri piri saus
ghee om in te bakken

Smelt wat ghee in een koekenpan en fruit hierin de uienringen tot ze zacht en licht gebruind zijn. Laat ze in een schaaltje afkoelen. Bak in het resterende vet (voeg eventueel nog wat extra toe) kort het teentje knoflook en vervolgens de portobello’s. Bestrooi ze met wat zout, zo laten ze wat makkelijk wat vocht los en nemen ze niet alleen het vet op. Draai ze regelmatig om en besprenkel ze af en toe met wat water, zo garen ze beter. Let op dat ze niet verbranden, na een minuut of 7 zijn ze wel goed.

Bak tenslotte de tartaartjes in nog wat extra ghee en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Leg een portobello op een bord, daarop wat uienringen en vervolgens een tartaartje. Doe hier nog wat uienringen op, een paar plakjes tomaat en een lepel mayonaise en tl. piri piri saus. Dek af met een tweede portobello. Herhaal :-).

Lekker met een salade met zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten met zoetzure dressing.