Deze salade is ook ideaal als lunch, makkelijk te maken en voor te bereiden. Je hoeft ’s ochtends alleen maar je bakje uit de koelkast te vissen.

Ik heb er kaantjes in verwerkt, weet je nog wat dat zijn? Dat zijn van die krokante uitgebakken spekjes (alleen het vet), ze zijn helemaal paleo en de ideale vervanger voor croutons in salades. Je kunt ze kopen bij de slager en zelfs de Appie verkoopt kaantjes in zakjes bij de verse vleeswaren (in de buurt). De edelgistvlokken in het gerecht zijn ter vervanging van parmezaanse kaas, heerlijk!

Voor 2 salades

Ingredienten

1 Romeinse sla, in repen gesneden
250 gram kip(dij)filet, in reepjes
2 eieren, gekookt
1/2 komkommer, in halve plakjes
1 teentje knoflook
zout, zwarte peper
handje kaantjes, grof gekruimeld
edelgistvlokken, naar smaak

Dressing
2 eidooiers
sap van 1 citroen
ca. 1 tl. vissaus
paar druppels coconut amino’s
olijfolie
zout
2 knoflookteentjes

Bak de kipfiletreepjes in wat reuzel, boter of olie.*

Stamp ondertussen het teentje knoflook fijn met wat zout en voeg halverwege het bakproces toe aan de pan met kip. Roerbak totdat de reepjes gaar zijn. Bestrooi met zwarte peper en laat afkoelen.

Meng de sla met de komkommer en afgekoelde kipreepjes.

Stamp de knoflook samen met wat zout fijn in een vijzel. Maak de dressing door de eidooiers (rauw) met de knoflook, vissaus, coconut amino’s, de helft van het citroensap en een flinke scheut olijfolie te kloppen of te mixen met een staafmixer. Voeg geleidelijk wat extra olijfolie en eventueel nog wat citroensap toe totdat de dressing op smaak is. Het hoeft geen mayonaise te worden, het blijft redelijk vloeibaar. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat coconut amino’s of vissaus. De dressing moet sterk smaken, het wordt achteraf door de sla geschept en zorgt voor de smaak van de sla dus liever wat sterker nu dan er achteraf achter komen dat de dressing te mild was.

Meng de dressing met de sla.**

Verdeel het over twee borden. Snijd de eieren in parten en verdeel eveneens.

Strooi de grof verkruimelde kaantjes erover en eventueel de edelgistvlokken.***

Enjoy!

 

*Ik gebruik vaak nog een of twee theelepels cassavemeel om de kipfiletreepjes vooraf mee te mengen, dit geeft een wat ruwer (minder glad) oppervlak aan de reepjes dat ik in salades lekkerder vindt, het zorgt ervoor dat de dressing wat beter opgenomen wordt en lijkt meer smaak te geven.

**Doe de dressing in twee kleine bakjes apart bij de sla als je de salade meeneemt naar je werk. Het is niet lekker wanneer je de sla al aanmaakt met de dressing, daar wordt de sla slap van. Roer de dressing daarom pas net voor serveren door de sla.

***Als je de salade meeneemt kun je deze ingrediënten het beste apart meenemen om ze krokant en droog te houden.