Misschien ken je ze wel, Reese’s cups. Natuurlijk ontzettend slecht voor je, maar oh zo lekker. Mijn zusje was laatst een weekje in de US of A en toen heeft ze ook weer wat van die lekkere dingen voor me meegenomen. Het nadeel van paleo, dit heb ik al vaker gemeld, is dat wanneer je inmiddels goed in je paleo eetpatroon zit zo’n suikerbommetje desastreuze gevolgen kan hebben. Daarom wilde ik een alternatief voor de cups. Minder zoet, geen suiker, geen pinda’s, geen crap. Na wat geknutsel in de keuken en met wat testmateriaal van Barefood kwam ik op het volgende recept.

Ik heb het recept een keer met rauwe cacaopoeder gemaakt en een keer met gewone cacaopoeder. Beiden waren lekker, maar met de rauwe cacaopoeder was de smaak net iets zachter en de chocolade net iets gladder van structuur.

Choco-noten cups

voor 12 stuks

100 gram rauwe cacaoboter
50 gram cacaopoeder, ik gebruik het liefst deze
4 el honing
merg van 1 vanillestokje
notenpasta naar keuze (ik koos voor amandel en macadamia)
papieren mini cupcake vormpjes
mini cupcake vorm (optioneel)

Smelt de cacaoboter en roer er het vanillemerg, honing en de cacao door. Zorg ervoor dat het een glad mengsel is.

Schep per vormpje 1 dessertlepel van de chocolade erin. Zet  5-10 minuten in de vriezer om uit te harden (hiervoor is het handig als je een minicupcake bakvorm hebt zodat ze mooi rechtop blijven staan).

Schep vervolgens een hoopje notenpasta, ongeveer 1 theelepel op de gestolde chocolade en plet de bovenkant een beetje, zorg ervoor dat er aan de zijkanten ruimte over blijft om chocolade langs te laten lopen.

Giet vervolgens de rest van het chocolademengsel over de notenpasta totdat geen notenpasta meer te zien is.

Laat de cups in ongeveer een uurtje uitharden in de koelkast en probeer het bij eentje te houden :-).