Lekker met dit weer en de perfecte afsluiter voor ieder (paleo) etentje. Maak dit gerecht niet van tevoren, het ijs wordt in de vriezer keihard en laat zich niet goed ontdooien (zonder meteen uit te vloeien).
4 kleine porties
Voorbereiding: 3 min.
Bereiding: 5 min.
2 overrijpe bananen (bevroren)
sap en rasp van 1 limoen
200-300 ml koude kokosmelk
Houd een beetje van de rasp van de limoenschil apart. Pureer de rest van de rasp met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de staafmixer. Schep er snel bolletjes of quenelles van, bestrooi met de apart gehouden rasp en serveer direct.
Is lekker he? Ik doe het ook vaak met een schepje rauwe cacao!
bij de turkse winkel hebben ze bijna altijd uberrijpe bananen voor 50 cent per kilo, daar heb ik er altijd standaard een paar van in de vriezer. Want met een IK-MOET-NU-BANANEN-KOKOSIJS bui zo nu en dan moet ik wel uit de voeten kunnen 🙂
Oh, dat van die cacao ga ik ook eens proberen!
Hallo Leonie,
Wij sappen al een tijd (groente en fruit sap) en zo af en toe een beetje vast voedsel. Wwij zoeken een natuurlijke voedingsdeskundige die hier alles van weet en ons goed kan adviseren. Ken jij iemand die ons kan helpen omdat wij niet zeker zijn of we wel het juiste doen en op langere termijn dingen niet goed zijn.
Wij zitten niet in zo’n circuit van mensen en misschien weet jij veel meer. Dat lekkere ijsje gaan we ook maar eens proberen, bedankt.
Sal en ohn
Beste Sal en John
Ik kan jullie van harte Janet Noome aanraden. Je kunt contact met haar opnemen via onderstaande link.
http://dietist-emmen.nl/?contact
Veel succes!
Dit ijsje gemaakt, had alleen geen limoen, dus met een halve citroen gemaakt en ipv kokosmelk, coconutcream gebruikt 200 ml echt zalig!