Doordeweeks heb ik maar weinig tijd om te koken. Er staat dan ook niets spannends bij ons op het menu over het algemeen. Toch betekent dat niet dat er niet lekker gegeten wordt in huize Leo goes Paleo, integendeel, dat bewijst deze dis wel.

Als je denkt wat ziet die paksoi er vreemd uit dan heb je gelijk. Eigenlijk is dit geen paksoi, maar choisam, familie van de paksoi maar dan wat fijner van formaat en net iets pittiger dan paksoi.  Ik haal mijn choisam bij de toko, die zit bij mij om de hoek (de Appie is verder). Omdat je dit gerecht ook prima met paksoi kunt maken en omdat dat makkelijker verkrijgbaar is dan chamsoi heb ik het gerecht maar naar de paksoi vernoemd. Eet dit gerecht met een goed stukje vlees en je doordeweekse maaltijd is klaar in 10-15 minuten.

Wat heb je nodig

1 a 2 bossen chamsoi of paksoi
een vingerkootje verse gember
1 teentje knoflook, geperst
1 tl mosterdzaadjes (liefst de donkerbruine)
nigellazaadjes ter garnering
kokosolie
zout

Wat moet je doen

Schil het stukje gemberwortel en snijd hem in dunne reepjes. Was de chamsoi/paksoi en snijd in kleine stukjes (maak een hoopje met in stukjes gesneden stelen en een hoopje met in reepjes gesneden blaadjes).

Verhit een paar eetlepels kokosolie in een wok of ruime koekenpan. Voeg wanneer de olie warm is de helft van de mosterdzaadjes toe, bak even mee totdat ze gaan poppen (draai het vuur niet te hoog anders verbranden ze). Stamp de andere helft van de mosterdzaadjes fijn in een vijzel. Voeg dat vervolgens samen met de gesneden gember en de knoflook toe. Roer snel door en voeg de in stukjes gesneden stelen toe. Roerbak kort.

Voeg na een minuut of 2 de in reepjes gesneden blaadjes toe en roerbak tot klaar (nog 1-2 minuten). Breng op smaak met zout. Schep op een bordje en bestrooi met de nigellazaadjes.

Eet smakelijk!