Leo goes Paleo lentebakjes

Lentebakjes uit de oven met spinazie en ei

Er zijn een aantal producten die je eigenlijk gewoon altijd in huis moet hebben; spinazie (diepvries), gesneden ham of spek (ligt bij mij ook in de vriezer), eieren en knoflook.

OK, er zijn er nog wel wat meer, maar als je deze spullen in ieder geval in huis hebt heb je altijd iets om te eten als je planning je een beetje in steek laat zoals bij mij vanavond het geval was. Lang leve de vriezer.

Dit gerecht kost je een paar minuutjes voorbereiding en de oven doet de rest. Heb jij mooi de tijd om andere dingen te doen. Als bijgerecht is het prima voor 4 personen, als hoofdgerecht voor niet meer dan 2. Dit is trouwens ook een geweldig lunchgerecht (kan na bereiding koud gegeten worden).

Lentebakjes

450gr bladspinazie (uit de diepvries)
2 tenen knoflook
2 el (walnoot)olie
4 eieren
6 grote plakken beenham
zout, vergesmalen zwarte peper
evt. rode pepervlokken
evt. 1 el pijnboompitten
evt. 2 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden

Plaats vier plakken ham in vier lage schaaltjes. Bestrooi deze rijkelijk met versgemalen zwarte peper en evetueel wat zout. Leg hier per schaaltje 1/4 van de, iets uitgeknepen, spinazie op. Plaats vervolgens nog een half plakje ham op de spinazie en doe hier wat geperste knoflook overheen een halve eetlepel olie per schaaltje. Breek een ei over het spinaziemengsel en bestrooi met rode pepervlokken, pijnboompitten en stukjes zongedroogde tomaat naar smaak.

Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 160C voor ca. 25-30 minuten (of totdat het eiwit gestold is).

Image (22)

2 gedachten over “Lentebakjes uit de oven met spinazie en ei”

  1. Ziet er erg lekker uit! Moet je de spinazie eerst even laten slinken in de pan? Of gaat het er “rauw” doorheen? Begrijp het uitknijpen niet helemaal.
    Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Hai Sabine, in deze post heb ik diepvriesspinazie gebruikt, deze is altijd wat nat na het ontdooien dus kun je het het beste even uitknijpen anders wordt het gerecht te nat. Wanneer je verse spinazie gebruikt, kun je deze het beste even laten slinken in de pan inderdaad en vervolgens ook nog uitknijpen (Wel eerst even wat laten afkoelen als je het uitknijpen met de hand doet ;-)) zodat het overtollige vocht eruit is. Hopelijk is het zo duidelijker. Groetjes, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *