Leo-goes-Paleo-aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Zin in een lekker toetje en alvast een beetje zomer in huis halen? Dan moet je zeker deze aardbeienmousse (of rood fruit mousse) eens proberen. Deze mousse zit boordevol gelatine om je collageenvoorraad in stand te houden. Gelatine zorgt er onder andere voor dat je huid soepel en elastisch blijft (dus vanaf nu gewoon wat vaker deze mousse op je menu zetten, absoluut effectiever dan die dure anti-rimpelcrème).

Ik neem voor dit dessert vrijwel altijd bevroren rood fruit, spoel het even met wat gekookt water en verwerk het zoals hieronder beschreven. Helemaal niet duur en lekker makkelijk (en het is fruit uit het seizoen ;-)).

Wat heb je nodig

1 blik kokosroom (560 ml)
250 gr aardbeien of ander rood fruit (vers of bevroren)
50 ml water
1-2 tl citroensap (liefst vers)
4-5 el kokosstroop
3 el gelatine
1/2 tl vanille extract
handje blauwe bessen ter garnering

Wat ga je doen

Verhit het fruit in een pannetje met 50 ml water. Breng vlug aan de kook en draai het vuur uit. Pureer het fruit met een staafmixer totdat het helemaal glad is. Zeef het eventueel om kleine pitjes eruit te filteren. Roer twee eetlepels kokosstroop door de puree en het vanille extract. Roer totdat de kokosstroop volledig is opgenomen.

Neem een paar eetlepels van de puree en roer er de gelatine door. Zorg dat de gelatine klontvrij oplost, zeef het eventueel. Meng het vervolgens met de rest van de puree en roer tot een glad mengsel.

Schep, in de vier glazen, 2 eetlepels van de puree per glas. Zet het in de koelkast zodat het kan opstijven.

Meng de rest van de puree met de kokosroom en roer er de overige 2 (of 3 als je het iets zoeter wilt hebben) lepels kokosstroop en het citroensap door. Proef het en breng eventueel op smaak met nog wat vanille of citroensap.

Schenk het kokosmengsel in een kom en zet weg in de koelkast om op te stijven (circa 2 uur of een nachtje).

Wanneer het mengsel is opgestijfd klop je het nog even los met een handmixer of kitchenaid op lage stand. Schep de mousse over in de glazen (op het rode laagje) en garneer met wat blauwe bessen.

Enjoy!

Meer weten of de wonderen van gelatine? Lees vooral deze post van De Voedzame keuken eens.

6 gedachten over “Aardbeienmousse”

  1. Hoi Leonie wat een lekker recept.
    Hier in Spanje alleen maar gelatine blaadjes te koop hoeveel moet ik er daarvan gebruiken en hoe ga ik dan te werk?
    Ik hoor het van je.
    thanks

    1. Hai, late reactie, hopelijk lees je het nog. Met gelatineblaadjes ga je als volgt te werk:

      8 gelatineblaadjes staan gelijk aan 3 el gelatinepoeder. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water totdat ze zacht zijn (paar minuten). Los de gelatineblaadjes op in de vruchtenpuree. Verder kun je het recept volgen.

  2. Gisteren gemaakt voor mijn verjaardagsetentje en het was een groot succes ! Thanx voor dit recept 🙂 .

    p.s. ik heb de aardbeien gewoon gepureerd zonder ze te koken , om de vitamines te behouden , en dat gaat best heel prima eigenlijk . Ik heb alleen het water voor de gelatine aan de kook gebracht .

Laat een reactie achter bij Leonie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *