Foo yong hai (zonder saus)

Foo yong hai

Een aantal dagen per week ben ik ’s avonds alleen thuis, hubbie is dan aan het werk. Met een peuter die niks wil eten zijn deze dagen dan altijd een extra uitdaging om een lekker paleomaal te bereiden, maar elke avond groenten en vlees/vis gaan ook weleens vervelen en dan wil je wat exotischers. Vanavond heb ik het ultieme snel klaar gerecht gemaakt; Foe yong hai. Je moet wel van ei houden, maar dan heb je toch een koningsmaal, ik was in 15 min. klaar! (de afwas komt later wel ;-)).

Mijn recept is als volgt (voor 1 eter):

4 eieren, losgeklopt met wat zout en veel peper
2 wortels, geraspt
wit van 1 prei, in ringen
handje kastanjechampignons, in plakjes
evt. wat reepjes kip(dij)filet
flinke klont boter (of olie voor de echte paleo, ik nu eenmaal een zwak voor rauwmelkse grasboter)
scheutje kokosmelk
zout

voor de saus
100 ml tomatenpassata
1 teentje knoflook, geperst
halve tl gember, zeer fijn (of bij gebrek aan vers; poeder)
1 tl vissaus
1/2 tl honing
1/2 tl coconut amino’s
wat zout
net zoveel water als jij lekker vindt voor je sausje

Fruit de prei in de boter. Voeg de kipfilet en champignons toe en bak kort mee. Meng het losgeklopte ei met de overige ingrediƫnten en roer even goed door. Giet het bij de gefruite prei, kip en champignons in de koekenpan en laat gaar worden, het hoeft niet echt bruin te worden en hoe langer je het laat garen hoe taaier je ei.

Maak ondertussen het sausje door alles door elkaar te roeren. Doe het in een sauspan, breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.

Leg het eimengsel op je bord en overgiet het met de saus. Lekker met een salade ernaast.

Enjoy.

Ook lekker erdoor:

een paar roosjes broccoli, in kleinere stukken gesneden
wat tauge
krab
whatever jou lekker lijkt!

Dit recept is trouwens geweldig om de volgende dag als lunch mee te nemen naar je werk (mits je de gelegenheid hebt het op te warmen).

7 gedachten over “Foo yong hai”

      1. Ik had je verhaal gelezen en je had al een hoop tips gekregen, Het is heel vervelend als je uit je flow bent en er maar niet in terug kan komen. Ook voor mij heel herkenbaar. Wist ook niet dat brndstf van jou was. Gaaf hoor,maar ook veel werk een eigen zaak, ook die drukte erbij is voor mij herkenbaar. Hoop inmiddels dat je kindje wat beter slaapt? (wel een leuke foto) Blijf dicht bij jezelf en neem af en toe echt even afstand en tijd voor jezelf, hoe moeilijk ook. Fijne dag

  1. Toen ik nog alleen woonde at ik wel 3-4x per week omelette, verveelde me nooit. Maar zoveel werk als dit recept makte ik er niet van. Er lag altijd wel iets van vleeswaren, kaas of groente in de koelkast en dat verwerkte ik erin. Soms alleen daat, soms scheutje chilisaus uit fles of ketjap/sambalsaus uit pot erover heen en zo elke keer iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *