Leo goes Paleo Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

Tijdens mijn Whole30 avontuur heb ik het volgende recept uitgeprobeerd en ben zeer content :-). Het is, eigenlijk heel simpel, een puree van bloemkool. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van bloemkool, maar zal het nu voor dit recept toch wat vaker in mijn boodschappenmandje gaan leggen. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Bloemkoolpuree

(4 porties)

1 grote bloemkool (ook erg lekker met Broccoli)
3 tenen knoflook
flinke klont rauwe boter, maar dan bedoel ik ook echt een flinke klont (30-50gr zeker)! (Ik gebruikte nu ghee, maar kokosolie werkt denk ik ook prima)
versgemalen nootmuskaat (ik gebruikte ongeveer een theelepel)
sap van een halve citroen
snuf zout

Snij de bloemkool in roosjes. Was de bloemkool en kook in water met het zout, de tenen knoflook en het sap van de halve citroen.

Wanneer de bloemkool gaar is giet je hem af en pureer je hem met een staafmixer, voeg de nootmuskaat toe en roer er de boter/ghee/cocosolie doorheen. je houdt, als het goed is ;-), een luchtig mengsel over. Proef het nog even, misschien wil je er nog wat zout aan toevoegen.

De culi’s kunnen er nog een scheutje truffelolie door doen.

Geniet ervan!

4 gedachten over “Bloemkoolpuree”

  1. Moet je de tenen knoflook iets “gekneusd” zijn wanneer je ze meekookt? Of ze er gewoon heel bij doen? En moeten deze ook meegepureerd worden?

  2. Ik ben sinds 1 week op de Paleo tour. Ik ben nog heel erg zoekende, vooral omdat ik nog niet precies weet wat ik moet klaar maken. Mijn gezin eet voorals nog gewoon en ik in de paleo style.. Vrij gecompliceerd dus. De puree heb ik vanavond gemaakt en was een groot succes. Heb het ook aan mijn man laten proeven en zelfs hij vond het wel lekker. Het is ook de bedoeling, dat ik hun steeds meer mee trek in de paleo eet wereld en desnoods, dat ze het niet in de gaten hebben. Wat een boer niet weet… Heb ze dus vorige week echt gefopt met de choco mouse! Nog 1 vraagje: waarom moet er een halve citroen in de bloemkoolpuree?

    Leuke site trouwens en veel succes!

    1. Hi Siegrid

      Spannend je paleo avontuur!! Dankjewel voor je leuke reactie! Ik hoop dat je veel aan paleo zult hebben, het heeft tot nu toe voor veel mensen al veel goeds gebracht, hopelijk voor jou ook. De citroen is grotendeels zodat de bloemkool niet teveel verkleurd tijdens het koken en later pureren. Verder geeft het net een vleugje meer smaak aan de puree. Maar je kunt het ook gerust weglaten hoor. Veel succes en wanneer je vragen hebt kun je hier terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *