Leo goes Paleo cover hallo-paleo

Bookreview Hallo Paleo en winactie!

Paleo zit momenteel in een enorme vlucht, ik merk het aan mijn omgeving, de views op mijn blog en op internet kom je ook steeds vaker de term paleo of oervoeding tegen. Ik ben daar natuurlijk hartstikke blij om, paleo staat voor een prachtige manier van leven (het omvat veel meer dan voeding alleen). Nu de eerste oervoedingsboeken langzaam van de persen druppelen is onlangs ook het eerste echte ‘paleo’ kookboek een feit geworden. Het boek is van Willeke Linneman en is heet Hallo Paleo.

Het is een erg leuk boekje om te zien. Ik schrijf boekje omdat het klein van formaat is en met 115 pagina’s ook niet heel dik. Desalniettemin een leuk en aantrekkelijk boek. De illustraties van Ngating Lee geven het boek een vrolijke uitstraling. En wat leuk, een naamgenoot ;-).

Het boek begint met een duidelijke inleiding over wat paleo is en vervolgens worden een aantal superfoods en kruiden besproken, ook een groente-en fruitjaarkalender ontbreekt niet. Handig om zo bij de hand te hebben.

Leo goes Paleo Boekrecensie Hallo Paleo

Naast de gebruikelijke indeling van hoofdstukken, ontbijt, lunch, diner etc. is een apart hoofdstuk voor bloemkool opgenomen. Erg grappig, Willeke is een groot fan van bloemkool en ik kan haar geen ongelijk geven. De sectie met smoothies achterin het boek zullen iedereen aanspreken. Ik ben nu al fan van de Eggnog smoothie, waarvan ik het recept van Willeke op mijn blog mocht plaatsen, jeej!!

Leo goes Paleo Boekrecensie Hallo Paleo

Hallo Paleo is het perfecte geschenk voor de beginner. Het is niet duur, voor EUR 16,95 (excl. verzendkosten) heb je het in bezit, en het bevat makkelijk te bereiden recepten met ingrediënten die voor iedereen goed verkrijgbaar zijn. Ook laat Willeke door haar recepten zien dat paleo helemaal geen kostbare levensstijl hoeft te zijn, iets wat nog weleens gedacht wordt.

Wil jij een exemplaar van Hallo Paleo? Dan heb ik goed nieuws, ik geef een exemplaar weg. Gewoon omdat ik jullie zo leuk vind en dankbaar ben voor de schare trouwe lezers die ik inmiddels met dit blog heb verworven. Je krijgt het boekje echter niet zomaar, ik doe een beroep op jouw creativiteit. Nee, je hoeft niet perse zelf de keuken in, maar kruip wel achter je computer (al zat je daar waarschijnlijk toch al ;-)). Meinou gaf bij de vooraankondiging op Facebook een goed idee voor deze winactie:

 • Laat een bericht achter op mijn Facebook pagina (hier) met jouw favoriete paleo recept. Het mag een zelfbedacht recept zijn, maar ook een recept van een blogger/kok/schrijver/vriend/vriendin of wie dan ook (check indien van toepassing of je het mag delen en vermeld de bron erbij);
 • Heb je mijn Facebook pagina nog niet geliked? Doe dat dan alsnog even;
 • Geen Facebook? Dan mag je in een reactie bij deze post je favoriete paleo recept doorgeven.

Ik zal drie personen selecteren met, naar mijn idee, het lekkerste recept. Deze drie recepten zal ik testen en daaruit samen met een paar vrijwilligers (lees: mijn gezin) de uiteindelijke winnaar bepalen. De actie sluit op 22 mei a.s. om 23:59 uur en in de week van 27 mei zal ik de winnaar bekend maken op Facebook en op mijn blog. Succes en veel plezier!!

10 gedachten over “Bookreview Hallo Paleo en winactie!”

 1. Wauw! Wat lijkt me dit een leuk boek. Ik zou het heel graag willen winnen!
  Mijn favoriete recept gaat als volg en stelt nooit teleur:

  Pecan-cranberry koekjes
  Ingrediënten (voor ongeveer 15 koekjes):
  -180 gram amandelmeel
  -38 gram kokosolie
  -50 gram pecannoten
  -50 gram gedroogde cranberry’s
  -1/4e theelepel zeezout
  -1/2e theelepel wijnsteenbakpoeder
  -2 eetlepels honing
  -1 eetlepel vanillepasta

  Bereiding:
  -Verwarm de oven voor op 180 graden
  -Snijd de pecannoten klein (en de cranberry’s als ze heel groot zijn)
  -Doe de amandelmeel, zeezout en bakpoeder in de keukenmachine en laat even draaien
  -Doe de kokosolie, honing en vanille erbij en laat weer even draaien tot er een deeg ontstaat
  (als het deeg niet goed aan elkaar blijft plakken kun je er nog een heel klein beetje extra kokosolie aan toevoegen)
  -Doe het deeg in een kom
  -Bedek een bakplaat met bakpapier
  -Roer voorzichtig de pecannoten en cranberry’s door het deeg, roer het goed door/kneed het en rol er kleine balletjes van, druk die (voorzichtig) een beetje plat op een bakplaat
  -Zet de koekjes ongeveer 7-8 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn (ze zijn nog wel en beetje zacht en je kunt ze nog niet oppakken!)
  -Laat de koekjes in ieder geval 30 minuten in oven afkoelen met de ovendeur op een kier (zo worden ze lekker krokant)
  -Laat de koekjes daarna nog 10 minuten buiten de oven afkoelen

 2. ja, dat zou super zijn, dit boek, om mezelf eens wat anders te gunnen, want ik val toch altijd weer terug op dezelfde maaltijden.
  Mijn favo recept is chinese koolschotel die vanzelf een chinese koolsalade wordt. geweldig toch?
  Nodig, 1 biologische chinese kool, 2 flinke uien en ongeveer 4 biologische appels, Gember of gemberpoeder en gemalen komijnpoeder. peper en zout naar smaak. lekker wat kokosolie om in te bakken.
  snij de uien in dunne halve ringen en bak ze zachtjes in de kokosolie, ze moeten niet bruin worden. Als je verse gember gebruikt moet die ook een paar minuten meebakken. Ik doe de gember altijd in de knoflookpers, wordt het mooi fijn. Na ongeveer 10 minuten voeg je de aan schijfjes gesneden appels toe en de fijn gesneden chinese kool mag er ook bij. Dan het komijnpoeder en wat peper en zout. Wacht tot het allemaal wat zachter is geworden,na ongeveer 10 minuten en smullen maar. Als je deze chinese kool schotel laat afkoelen is hij ook zalig als salade. Lekker ontbijtje of luch voor de volgende dag. Eet smakelijk, groet Dirkje

  1. Ik heb een variatie gemaakt met witte kool ipv Chinese kool, en sesamzaadjes en een snufje kerriepoeder ipv komijnpoeder, voor de rest hetzelfde, ook gebakken in kokosolie 🙂 Bedankt voor het idee, het smaakte lekker!

    1. Ik ben niet degene die de winactie heeft georganiseerd, maar gewoon een andere bezoeker van deze weblog 😉
     Maar volgens mij is iedereen nog in de race die een recept heeft geplaatst dat aan de regels voldoet! Want ik heb nog niets over de uitslag gelezen.

     1. Klopt dames, iedereen zit nog in de race :-). De actie loopt nog tot en met woensdag a.s. Daarna ga ik selecteren en testen. De uitslag volgt volgende week. Het blijft dus nog even spannend 😉

     2. Ik ben benieuwd 😀 Het is een leuke actie!
      Ik heb gisteren weer een variatie op mijn eigen recept gemaakt: met een chilipeper i.p.v. chilipoeder, smaakte nog beter! Ik heb alle variaties ook op die link (zie andere comment) erbij gezet, ik ben benieuwd hoe jij ‘m gaat maken 🙂

 3. Dit is mijn favoriete recept: https://selenejapan.wordpress.com/2013/03/14/%E7%B7%91%E8%B1%86%E3%83%9A%E3%83%BC%E3%82%B9%E3%83%88%EF%BC%8Fmungbonenpasta/ Ik had dit recept bedacht omdat ik de hummus uit de winkel niet kan eten (ivm allergie voor bepaalde ingrediënten) en ik had geen kikkererwten in huis…
  Ik maak het ook met variaties, bijvoorbeeld andere bonen (gedroogde linzen, gedroogde erwten), extra kruiden zoals basilicum, sesamzaad erdoorheen, etc. Ook gewoon lekker om zo te eten ipv ergens op te smeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *