gelukscoach foto

Gezond geluk of gelukkig en gezond

Gezondheid is van vele factoren afhankelijk, naast, vanzelfsprekend, voeding, stressbeheersing en beweging zijn emotionele balans en geluk ook erg belangrijk. Lichaam en geest zijn één, dat wisten de oude meesters duizenden jaren geleden al. De laatste jaren is men ook in de moderne wetenschap bezig deze samenhang te ontrafelen.

Het zenuwstelsel, waar lichaam en geest totaal afhankelijk van zijn, verwerkt zowel de signalen vanuit het lichaam als uit de psyche. Wanneer er tegenstrijdige signalen worden ontvangen, zit je ineens niet lekker in je vel. Wil je emotioneel in balans zijn en blijven, dan is het belangrijk om voldoende positieve emoties te ervaren. In de Positieve Psychologie spreekt men wel van de positiviteitsratio. Onder andere de Amerikaanse psychologe Barbara L. Frederickson, heeft in gericht onderzoek laten zien dat als jij jezelf in een opwaartse spiraal wilt houden, elke negatieve opmerking die je denkt gecompenseerd dient te worden door drie oprechte positieve gedachten. Volgens het concept van de positiviteitsratio zou men om te kunnen floreren tegenover 1 negatieve emotie 3 positieve emoties moeten voelen.

Een kleine test

Kijk eens naar de volgende 10 positieve emoties en ga na of, hoe vaak en in welke situaties je gemiddeld een of meerdere van deze emoties ervaart.

 

  • Vreugde
  • Dankbaarheid
  • Sereniteit
  • Belangstelling
  • Hoop
  • Trots
  • Plezier
  • Inspiratie
  • Bewondering
  • Liefde

 

Hoe zou je deze emoties vaker kunnen voelen?

Naar bovenstaande emoties is veel onderzoek gedaan en het is gebleken dat het ervaren ervan goed is voor je gezondheid! Hoe je dat kunt doen kan mijn vriendin Angela je veel beter vertellen. Zij is namelijk gelukscoach en geeft onder andere workshops en cursussen in geluk. Ja, je leest het goed. Geluk kun je leren, er is nog hoop ;-).

Nieuwsgierig geworden? Of loop je al een tijdje rond met de gedachte ‘Ik heb alles wat ik wil, maar toch mis ik iets’ of  ‘is dit alles?’ Dan heeft Angela de perfecte cursus voor jou waarin ze je leert hoe jij jouw geluk kunt vergoten. Interesse? Meldt je dan aan voor de driedaagse gelukscursus “Leven vanuit je hart”. Ik mag je deze met korting aanbieden.

Nog niet overtuigd? Op 14 september is er een gratis introductieles in Rotterdam.

 

Aanvulende informatie

De cursus wordt gehouden op de volgende zaterdagmiddagen gehouden:

28 september;

19 oktober, en

2 november.

Locatie: Rotterdam (zie site voor adres)

Tijdstip: alle drie de dagen van 14:00 – 17:00 uur

Kosten: EUR 149,50.

 

Wanneer je je vóór 23 september aanmeldt voor de cursus ontvang je onder vermelding van de kortingscode ‘Leogoespaleo’ 10% korting op bovengenoemde prijs!

 

Aanmelden kun je hier of ga naar de site van de Gelukscoach Rotterdam: www.gelukscoach-rotterdam.nl. E-mailen kan ook, stuur je mail naar 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *