Whole30-dag-3-stoofschotel-van-ree

Hachee van ree

Toen mijn moeder een tijdje terug aankwam met reeënvlees wist ik even niet zo goed wat ik ermee moest gaan maken. Ik vind wild heerlijk, maar heb het zelf maar zelden bereid. Enthousiast begon ik te googlen voor wat inspiratie, maar ik kwam er al snel achter dat op vijf verschillende (en misschien wel meer, ik ben na vijf gestopt met kijken) sites steeds weer dezelfde stoofpot van ree vermeld stond. Wildgerechten zijn geloof ik, net als bij mij thuis, nog niet ingeburgerd op het net. Ik besloot dat ene recept dan toch maar als leidraad te gebruiken en ben verder mijn eigen weg gegaan. Niet onverdienstelijk, dit recept is een blijvertje. De hachee is trouwens ook goed te maken met rundvlees.

 

Ingrediënten

750 gram stoofvlees van ree
stukje (ca. 50 gram) gerookt spek
2 uien, in halve ringen
4 tenen knoflook, gekneusd
5 kruidnagels
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 -3 el balsamico azijn (van die oude stroperige)
500 ml (wild)fond of ingekookte bottenbouillon
2 el Great lakes gelatine opgelost in 250 ml lauw water
200 gram kastanjechampignons, gehalveerd
2 kleine winterwortels, in plakjes
1 zoetzure appel, in blokjes
rundvet of ghee om in te bakken
0,5 – 1 el. arrowrootpoeder
zout, versgemalen zwarte peper

Verhit het vet in een pan en bak hierin het reeënvlees rondom aan. Voeg het spek en de uienringen toe, bak nog even door. Voeg de wortelplakjes en champignons toe roerbak nog even door.

Voeg vervolgens alle overige ingrediënten, behalve zout, peper en arrowroot, toe en roer goed door.

Laat het gerecht op laag vuur circa 2 uur pruttelen of totdat het goed zacht is.

Breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer er wat arrowrootpoeder door om de saus te binden. Ik had circa 0,5 tot 1 el nodig om het te binden, begin met een klein beetje en voeg geleidelijk zoveel toe als nodig om een mooie ietwat dikkige saus te krijgen.

 

 

 

 

Een gedachte over “Hachee van ree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *