Ik kom er wel

Hersenspinsels

Niet schrikken, maar de komende tijd zul je op mijn blog ook wat hersenspinsels lezen die niet direct voedingsgerelateerd zijn, maar paleo is het zeker (in zekere zin). In ieder geval voor mij. Om mezelf naar een hoger level te tillen en meer zen te worden met mijzelf (is heel paleo) heb ik contact gezocht met een coach. Zoals je misschien wel weet heb ik een aardig druk leven. Ik vind het heerlijk hoor en zou niet anders willen, maar merk wel dat ik niet altijd even efficiënt bezig ben met mijn tijd en om diverse redenen ook niet altijd even fit ben lately. Zeker ook niet mentaal.

Ik heb nogal last van ruis, zijn het niet de watten in mijn hoofd als ik weer eens een periode wat slechter heb gegeten dan zijn het wel alle dingen die ik van mezelf moet doen en waardoor uiteindelijk in een kramp schiet omdat het gewoon teveel is (en dat is niet paleo). Bij mij moet altijd alles beter, sneller, strakker, mooier, en volgens sommigen ook gekker (ik gek?!). Het is eigenlijk nooit goed genoeg en ik ben ook nooit goed genoeg. Voor mijn gevoel kun je net zo goed dood zijn als je niets meer te verbeteren hebt aan jezelf, iedereen is op aarde met een doel en heeft levenslessen te leren, dus ik ook en wanneer je alles geleerd hebt kun je jezelf niet meer verbeteren (ik heb de sterke overtuiging dat je leert van je fouten en niet zozeer van wat goed gaat) dus ben je klaar en daar heb ik helemaal geen zin in. Klaar zijn, dood gaan, no way, ik heb nog veel te veel te doen hier, genoeg ellende meegemaakt en heb ook recht op mijn stukje geluk. Zo! Dus hard werken, aan mezelf, aan mijn bedrijf aan mijn omgeving, mijn huis, mijn gezin, mijn, mijn, mijn, mijn… Want met hard werken kom je ergens, bereik je iets, toch?! Nou dat dus, zo’n beetje.

Ik ga dus aan mijzelf werken, maar waarschijnlijk kom ik tot een andere uitkomst dan ik zelf vooraf in gedachten heb, aldus mijn coach Margot. En ik denk dat ze gelijk heeft. Ik wil aan mezelf werken omdat ik mezelf tot doel heb gesteld dat ik beter moet worden, Leonie 2.0 (of misschien inmiddels al wel 3.0 of 4.0 even 5.0). Maar beter, wat is beter? Beter is dat van een Fiat naar een Porche? Dat was eigenlijk wel mijn opzet, maar misschien is die Porche wel helemaal niet wat ik zou moeten (willen) zijn (gelukkig maar, want eigenlijk vind ik de meeste Porches echt oerlelijk). We zullen het zien over een paar maanden, maar ondertussen neem ik je -ongevraagd- mee in mijn reis. Skip de posts gerust, ik heb het voor mezelf nodig dit hier te plaatsen. Enne feedback is welkom!

 

17 gedachten over “Hersenspinsels”

 1. Ha Leo,
  Wat ontzettend moedig! Allereerst al de stap voor jezelf om naar een coach toe te stappen, maar dan ook nog en plein publiek je hersenspinsels delen. Chapeau!
  Veel rust en wijsheid gewenst, plus een dosis humor om op een andere manier naar jezelf te kijken 🙂
  Have fun!

  1. Dankjewel Heleen, ik vind het eerlijk gezegd ook wel erg spannend! Durf ik eerlijk over mezelf te zijn voor het grote publiek? En ja die humor! Goeie, dat zal nog niet altijd meevallen denk ik, misschien wordt het wel keihard huilen :-).

 2. Wat een goed besluit! Zowel de coach als je hersenspinsels delen met ons. Heel herkenbaar voor mij overigens. Stilstaan is er niet bij, want dan verbeter je niets… Maar eerst eens de definitie van beter. Ik ben benieuwd en zal je met plezier volgen!

  1. Dankjewel Daan, leuk dat je het wilt volgen. Ik hoor graag gaandeweg je commentaar! Die definitie van beter wordt denk ik pas aan het eind van het proces duidelijk, of laat ik het zo zeggen, wat ik nu denk dat beter is is misschien wel helemaal niet beter voor mij. Nou ja, het autoverhaal dus. We zullen zijn. Fijn dat je met me mee op reis gaat!

 3. Wat goed dat je dit gaat doen! Ik ben heel benieuwd waar je toe gaat komen. In ieder geval kun je door deze stap te nemen alleen maar vóóruit gaan, ongeacht welke kant dat op is. Veel succes!

 4. Hallo leonie, ik zal je metplezier volgen, herken veel in je verhaal. Stilstaan is ook nix voor mij, ik wil ook altijd voor uit. Lijkt me leerzaam proces, voor jezelf en je volgers. Succes! En dank dat je dit wilt delen

 5. Wat lijkt me dat vreselijk als je jezelf constant verbeteren moet, dat je jezelf nooit goed genoeg vindt.
  Het klinkt mij nogal calvinistisch in de oren.
  Dapper dat je -zo openlijk- de confrontatie aangaat, ik wens je veel succes!
  Misschien moet je om “beter” te worden wel (heel paleo) de auto de deur uit doen en gaan lopen. 😉
  Niet alleen maar “worden” maar vooral ook ZIJN.
  Goeie reis!

  Groet, Erna

 6. Jeetje.
  Mijn cortisol fluit de pan uit als ik het alleen al lees!
  Ga yoga doen. Verdiep je in de filosofie en mediteer.
  Wat opvalt is dat je jezelf verliest in de waanzin van deze tijd waarin materialisme en aanzien de boventoon heben en alles buiten jezelf zoekt/ plaatst.
  Door introspectie kom je in rust uit bij je kern, je drijfveren en klopt alles wat je doet omdat het van binnenuit komt- dus congruent met je hart.
  Je wil een verbeterde versie van jezelf worden….dat is heel liefdeloos. Je hart klopt, je ademt, je bent er en dat is ok/al goed.
  Als jij je plaats in durft te nemen in deze wereld met alles er op en er aan komt alles goed.
  Juist dan valt alles op de plaats waar het moet zijn.
  De balans is er al, je moet het alleen durven toelaten.
  Alle antwoorden zijn er al, alleen zie je ze niet omdat je de andere kant op kijkt.
  Ga yoga en meditatie doen. Echt.

  1. Beste Linde,

   Wat moet het fijn zijn om vanuit je verheven positie normatief te oordelen over anderen. Je brengt yoga en meditatie als het wondermiddel; DE oplossing voor alle problemen. Fijn voor je dat het jou heeft geholpen. Sommige mensen hebben nu eenmaal niet zoveel nodig. Ik hoop dat je nirvana vindt in je grot in de bergen waar je verlost bent van alle materiële verleidingen.

   “Je wil een verbeterde versie van jezelf worden….dat is heel liefdeloos.” Ben je serieus? De mens is een wonderlijk wezen met de capaciteiten om steeds nieuwe dingen te leren, te leren van zijn fouten en die fouten niet meer te maken. Zo heb jij ook yoga en meditatie moeten leren om jezelf te kunnen ‘verbeteren’. Waarom heb je die zaken geleerd? Was je niet blij met jezelf? Waarom was je niet “liefdevol” naar jezelf?

   On topic: ik vind het heel dapper van Leonie dat ze zich zo kwetsbaar opstelt. Dat durven veel mensen niet. Wellicht omdat mensen dan met hapklare ‘oplossingen’ komen waarvan het helemaal niet zeker is dat ze zullen werken. Wat een coach doet, is immers maatwerk. Veel succes!

 7. Lieve Leonie!
  Wat een hoop reacties, nu al. Mooi. Je maakt iets los, en kennelijk niet alleen bij jezelf..!

  Wees trots op je openheid en je lef het om met anderen te delen. Dat hoor je gelukkig ook terug van je volgers! Je eigen manier en volgorde, je eigen route om er te komen, zal voor onze gesprekken leidend zijn.

  Ik kijk uit naar onze volgende ont-moeting!
  Margot

 8. Dag lief vriendinnetje,
  Dapper van je! Ik hoop vooral dat je uitvindt dat je al een Porsche (of een VW kever? Die is ook errug leuk) BENT! Want je ben al een supergoede versie van jezelf, alleen een die nog niet tevreden is met de deukjes, krasjes en het spinnewebje her en der 😉

 9. Wat een goed idee dat je een coach in gaat schakelen. Wellicht ga je dan inzien dat je goed bent zoals je bent en dat het niet allemaal “beter, sneller, strakker en mooier”hoeft. Het lijkt me heel zinvol dat je gaat bekijken hoe het komt dat je vindt dat je niet goed genoeg bent zoals je bent (althans, zo lees ik het). En wat is er mis met een Fiat (en dan heb ik het dus niet over de auto zelf maar over de vergelijking)!

 10. Ik ben wel benieuwd hoe je jouw coach gevonden hebt? Ben zelf ook op zoek naar iemand die me kan helpen om wat minder streng te zijn voor mezelf, prioriteiten stellen, … Fijn dat je je verhaal deelt!

  1. Hai Elke, ik heb haar gevonden bij toeval, maar toeval bestaat natuurlijk niet ;-). We zijn beiden klant bij een salon bij ons in de omgeving en kwamen met elkaar in gesprek. Ik heb daarvoor ook een tijdje gezocht, en het weer opgegeven, vond het moeilijk te kiezen, je weet nooit zeker of je ‘een goeie’ hebt natuurlijk. Je zou eens in je omgeving kunnen rondvragen en anders gewoon via Google bij jou in de omgeving een paar uitzoeken. Vraag bij allemaal een intake aan en maak de keuze achteraf op basis van je gevoel en hoe het gesprek liep. Uit een intake kun je al vrij goed opmaken of de coach en de werkwijze bij je past. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *