liebster

Liebster wat?

Niet zo lang gelede kreeg ik een mailtje van Guusta van Guusta.nl dat ze me genomineerd had voor de Liebster Award. De Liebster wat? Ze legde uit dat dat een award was voor blogs met minder dan 1000 volgers (of 3000 of 200 of ??? Na wat research op internet kwam ik erachter dat de criteria inmiddels wat vervaagd zijn) om ze eens in het zonnetje te zetten. Wat een eer en eigenlijk best leuk! Er ‘moeten’ wel 11 vragen worden beantwoord, zodat de lezers van het blog de blogger gelijk wat beter leren kennen. Nou, OK dan. Guusta kwam met de volgende vragen:

Waarom ben je begonnen met je blog?
Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden. In mijn hoofd heb ik ook al honderd boeken geschreven, in real life ben ik verschillende keren aan een boek begonnen (van allerlei uiteenlopende genres) maar tot nu toe heb ik er nog geen afgemaakt. Ik daarom weleens  uitproberen hoe ik het zou ervaren om voor langere periode op min of meer verplichte basis te schrijven. Verder was het ook bedoeld als stok achter de deur voor de verandering in eetpatroon, van ‘schijf van vijf’ eten naar paleo.

Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt? en waar heb je dat gegeten?
Oe, dat is echt een moeilijke. Ik heb zoveel lekkere dingen al gegeten in mijn leven. Ik heb in een restaurant in Berlijn ooit eens een werkelijk geweldige Iskender kebab gegeten, dat is in dunne plakjes gesneden lamsvlees van de gril, met in lamsvet krokant gebakken croutons (die smaken bijna als van die ouderwetse kaantjes), yoghurt met knoflook en een tomatensaus. Zo ongelofelijk lekker, ik maak het thuis (zonder de croutons) nog regelmatig maar dan als köfte (gehaktballetjes). Verder heb ik de lekkerste crème brulee (dat is denk ik wel mijn alltime favorite dessert) ooit gegeten bij Rosso, geen ander restaurant heeft daar tot nog toe aan kunnen tippen.

Wat is je lievelingsgerecht op je blog staat?
Weer zo’n moeilijke vraag. In de sectie ‘hartig’ denk ik de kabbeljauw met een korstje. Primal recept waar ik toch wel trots op ben is de Bojo, die is zeker zo lekker als de originele versie waar veel suiker en kunstmatige smaakstoffen aan worden toegevoegd. Maar ook de paleo bounty’s zijn geweldig.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Voornamelijk uit mezelf, ik blader weleens door kookboeken, maar kook er zelden uit. Kijk wel graag naar de mooie plaatjes. Goede restaurants zijn een geweldige inspiratiebron, maar ook ‘streetfood‘ kan ik geïnspireerd door raken.

Wat doe je naast bloggen nog meer?
Ik werk als belastingadviseur bij een belastingadvieskantoor, dat doe ik momenteel 4 dagen in de week. Daarnaast ben ik mijn studie Fiscale Economie aan het afronden, ik hoef alleen nog mijn scriptie gelukkig. Verder ben ik inmiddels ook bijna fulltime bezig met mijn nieuwe webshop BRNDSTF. en dan probeer ik tenslotte nog tijd vrij te houden voor mijn man en 2 jarige dochter. In het weekend houd ik daarom een dag vrij voor mijn gezin, om leuke dingen te doen samen of juist om een ‘pyamadag‘ te houden waarin niets hoeft maar we wel samen zijn. Verder houd ik erg van koken, lange wandelingen maken, lezen en sport (fitness, spinning, bergwandelen) ik graag.

Wat is je favoriete kookboek?
Smaakvrienden (alle) en World Food Cafe (zowel deel 1 als 2), die laatste vanwege de prachtige foto’s.

Wat mag in jouw koelkast echt niet ontbreken?
Eieren en rauwe (gras)boter.

Wat is je favoriete restaurant?
FG in Rotterdam. Als ik later rijk ben ga ik daar minimaal 1x per maand eten :-). François Geurds en zijn team zijn zo creatief in de keuken, het is elke keer weer een feestje om daar te eten.

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?
Het meest bijzondere land waar ik geweest ben was Nepal. Daar ga ik graag nog eens naartoe, maar het land waar ik het liefst nog eens naartoe zou gaan is Japan. Geweldig die combinatie van traditie en modern.

Wat is jouw guilty pleasure, wat eten betreft?
Haagen Dasz of Ben & Jerry ijs voor de quick fix. Anders graag mijn ‘wereldberoemde’ panna cotta of tiramisu (beide niet op mijn blog, want verre van paleo ;-)). Als is de lemon-meringuetaart van Koekela ook niet te versmaden. Ik ben de perfecte paleo guilty pleasure nog niet tegengekomen ;-).

BIj de Liebster award is het de bedoeling dat hij weer wordt doorgegeven aan blogs die ik leuk vind en die ik graag eens in het zonnetje zou willen zetten. Ook moet ik daarbij 11 vragen stellen die de bloggers vervolgens kunnen beantwoorden op hun blog. De blogs die heb uitgekozen voor het doorgeven van de award zijn:

Cave-A van Eva

Project Gezonder van Elke

En mijn vragen zijn:

1. Waarom ben je begonnen met je blog?
2. Wat vind je het leukste aan bloggen?
3. Wat is jouw verborgen talent?
4. Waar en/of wat zou je nog weleens willen eten?
5. Wat is jouw favoriete ingrediënt?
6. Wat doe je om te ontspannen?
7. Op welke prestatie ben je het meest trots?
8. Wat was je grootste culinaire mislukking?
9. Waar kunnen ze jou voor wakker maken?
10. Wat zou je nog weleens willen doen?
11. Met wie zou je nog weleens willen eten en waar zouden jullie het dan over hebben?

Dames het is niet verplicht mee te doen, maar natuurlijk wel harstikke leuk. Ik hoop dan ook dat jullie de award aannemen en kijk uit naar jullie antwoorden.

5 gedachten over “Liebster wat?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *