Piri piri saus

Piri Piri saus

Deze saus is eenvoudig te bereiden en erg veelzijdig in gebruik, al moet je wel van spicy houden :-). Geloof het of niet, maar dit is zelfs een milde variant. Het recept is voor een ruime hoeveelheid, maar het is in de koelkast goed te bewaren.

Piri Piri saus

8 rode chilipepers
5 tenen knoflook
sap van 1 citroen (ca. 100ml)
125ml olijfolie
1/2 el. paprikapoeder
1 tl. gemalen zwarte peper
1 tl. zout

Doe alles in een blender en maal tot een gladde massa.

8 gedachten over “Piri Piri saus”

 1. Ik vind hem heerlijk, daarom word het tijd om hem zelf maar te gaan maken.
  Wat ik mis in de recepten, en ik heb er enkele bekeken is iets wat de saus
  wat zoeter maakt.
  In een van de recepten las ik paprikapoeder (edelzoet) maar of dat het nu moet gaan doen.
  Zelf denk ik aan goela djawa ( Palmsuikersiroop).

  heeft iemand een idee, of moet ik het eerst maar eens zonder de zoetstof maken?

  1. Piripiri is niet echt zoet van zichzelf. Ik zou het persoonlijk ook niet zoeter maken, maar als je dat graag wilt kun je natuurlijk ook aan honing denken als zoetstof. Dat is puur natuur en neutraal van smaak. Goela djawa drukt denk ik teveel een stempel op de saus. Liever geen honing? Dan zijn graad A ahornsiroop of kokosstroop wellicht nog een alternatief. Succes!

   1. Bedankt Leonie, De zoetstoffen die je noemt heb ik geen ervaring mee, maar dat is misschien juist een reden om het te proberen.
    Ik geloof dat ik er al uit ben, na wat google-en kwam ik erachter dat de saus uit Amerika komt, door door de Portugezen in afrika terecht kwam, en via mozambique en angola weer in portugal terecht kwam.
    Daar lees ik ook dat in en veel gebruikte variant ook gember toegevoegd is.

    Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *