Leo goes Paleo Receptenruil smoothie

Receptenruil

Er is onlangs een nieuw initiatief ontstaan onder de ‘health’ bloggers en het heet Receptenruil. En hoe leuk, ik doe ook mee.

Met Receptenruil koken de bloggers elkaars recept aan de hand van een vooraf vastgestelde selectie. Initiatiefneemster Barbara van Barbara Eet stelt vanaf nu iedere maand een lijstje op van deelnemers en bepaald wie van wiens blog kookt. Deze maand mocht ik eens rondneuzen op de site Kinderen kunnen prima anders eten van Ester Wiemer en kookte Marjolijn Jansen van Oerspronkelijk bijvoorbeeld iets van mij.

Leo goes Paleo receptenruil

Wat ik zo leuk vind aan dit initiatief is dat ik eindelijk eens uitgebreid de tijd kan nemen andere mooie blogs te bekijken. En de blog van Ester valt zeker in de categorie mooi. Op Kinderen kunnen prima anders eten kun je veel informatie vinden over hoe je je kids toch aan die gezonde hap krijgt en ze het nog leuk en lekker vinden ook! Niet onbelangrijk. Ondanks dat het niet helemaal in lijn is met mijn paleo filosofie heb ik toch een goede keuze kunnen maken uit verschillende lekkere recepten.

Ik ben voor een persoonlijke uitdaging gegaan en heb gekozen voor groene drakensmoothie. Een uitdaging omdat ik (bekentenis) eigenlijk een beetje anti groen(t)e smoothies ben. Stom natuurlijk, want groene smoothies zijn best gezond en lekker (!) zoals ik inmiddels heb ondervonden ;-).  Ik blijf erbij dat je je voeding in vaste vorm tot je moet nemen, maar een smoothie voor de broodnodige aanvulling van vitaminen of voor op dagen dat het allemaal een beetje tegenzit in de voeidngsplanning is deze smoothie een prima alternatief! Mijn eigen kleine draakje kreeg ik helaas nog niet overgehaald het te proberen, ‘nee mama, nie lekke nie’ was de enige reactie terwijl ze het nog geeneens geproefd had. Dat laatste komt nog wel een keer want ik vond de smoothie erg geslaagd en ga hem dus zeker vaker op het menu zetten.

Groene drakensmoothie

2 handen spinazie
1/2 avocado
1 banaan
water of kokoswater

Er gaat normaal ook nog wat lucumapoeder in, maar dat had ik niet in huis en dus weggelaten uit het recept.

Mix alles in de blender of met de staafmixer mixen tot een mooie gladde smoothie.

Hoe meer water of kokoswater je toevoegt hoe dunner de smoothie is, ik heb denk ik zo’n 100ml water toegevoegd en heb de smoothie aan de dikke kant gehouden.

Tenslotte heb ik nog de tip van Ester aangehouden en er nog wat limoensap aan toegevoegd, dat maakte de smoothie echt af!

Het oorspronkelijke recept voor de smoothie vind je trouwens hier.

De smoothie was verrassend lekker Ester! Dankjewel voor dit lekkere recept!

Ben je benieuwd naar de andere health bloggers die meedoen aan de receptenruil? Hieronder een lijstje van alle deelnemers.

Barabara eet
Cave-a
Eet goed voel je goed
Eet Paleo
Ge-zonder
Kinderen kunnen prima anders eten
Oerkracht voedingsadvies
Oerspronkelijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *