Receptenruil-nov-cake-eten

Receptenruil #2

Wow, wat gaat de tijd snel, inmiddels is het alweer tijd voor de tweede Receptenruil en ik mocht een recept kiezen van Ge-zonder dit keer. Ik had trek in iets lekker en koos voor de Herfstige Amandel-appelcake. Een cake met amandelmeel en courgette als basis, spannend!

Leo goes Paleo receptenruil

De laatste tijd heb ik me teveel laten verleiden door allerlei traktaties die alles behalve paleo genoemd kunnen worden, met als resultaat dat ik minder lekker in mijn vel zit en gelijk ook weer zo’n trek in al die zoetigheid krijg. Het blijft op een of andere manier toch een struggle om echt van die suikerverslaving van mij af te komen. Ik heb het ook gewoon veel te druk op het moment, hopelijk wordt het snel wat beter qua tijd zodat ik weer wat beter kan plannen en weer volledig paleo kan eten (ik mis het echt! Ben er soms zelf verbaasd over :-)). Ik zou natuurlijk een Whole30 kunnen inplannen, maar weet bij voorbaat al dat dat nu gewoon echt niet gaat lukken, ik bespaar mezelf die frustratie maar even en zit deze periode maar even uit. Dus mochten jullie je inmiddels afvragen waarom er zo weinig recepten gepost worden de laatste tijd, dan komt dat doordat ik het echt heel druk heb op het moment met o.a. BRNDSTF. die trouwens vandaag de lucht in is gegaan, ik kom daarom echt niet toe aan nieuwe recepten uitproberen. Maar nu de stress van de lancering van BRNDSTF. eraf is heb ik gelukkig weer wat tijd om vaker te posten hier, iets wat ik trouwens ook enorm mis!!

Gelukkig brengt de Herfstige Amandel-appelcake uitkomst! Ik moest ‘verplicht’ tijd vrij maken om iets te bakken en daar heb ik even uitgebreid van genoten!  Uitgerekend vandaag begeeft mijn blender het, zul je altijd zien. Daarom heb ik het recept niet helemaal gevolgd, maar de meer authentieke methode van cake maken aangehouden (creaming method) en daarbij grasboter gebruikt. Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten

200 gr kokosolie of (gras)boter
100 gr amandelmeel
100 gr dadels, ontpit en in grove stukken
100 gr geraspte courgette (zonder schil)
1 geraspte zoetzure appel (zonder schil)
2 eieren
1/2 tl bakzout
snufje zout
scheutje citroensap
3 tl kaneel
een handje gehakte noten

 

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakvorm (mijn bakvorm had een diameter van 20cm)  in en bekleed de bodem eventueel met wat bakpapier.

Hak de dadels zeer fijn.

Klop de boter (of gestolde kokosolie) luchtig op met een mixer (handmixer of kitchenaid met ‘paddle’ o.i.d.). Voeg de zeer fijngehakte dadelpuree toe en klopt goed door.

Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en blijf kloppen.

Meng in een andere kom het amandelmeel met de kaneel,  het bakzout en het snufje zout.

Schep in delen het amandelmeelmengsel erbij en klop op lage stand nog even door.

Meng de geraspte appel met de geraspte courgette en het citroensap erdoor met een lepel.

Giet het cakemengsel in de bakvorm en bak circa 30 minuten in de oven tot bruin en todat je er een ingestoken satéprikker of mes er schoon uit kunt trekken. Ik heb mijn cake er met 28 minuten uitgehaald.

 

En het resultaat? Het was HEERLIJK!! Ook de rest van het gezin heeft genoten van de cake en manlief meldde nog dat je helemaal niet merkt dat er courgette in de cake zit (iets wat ik bewust niet vooraf tegen hem had gezegd anders zou hij het waarschijnlijk niet hebben gegeten ;-)). Dat hij zegt dat je het niet proeft is dus een enorme bonus voor de cake. Verder vond ik de cake heerlijk zacht van structuur, maar ik weet niet zeker of de cake met de blendermethode ook zo fluweelzacht wordt, dat mogen jullie zelf uitproberen. Ik kan de cake in ieder geval van harte aanraden! Dankjewel voor dit lekkere recept Maaike!

Benieuwd wie er allemaal meedoen met de receptenruil? Neem vooral eens een kijkje bij: Barbara EetCave-aDe Voedzame KeukenEet goed, voel je goedEetpaleo.nlGe-zonderKinderen kunnen prima anders etenOerkracht VoedingsadviesOerspronkelijk,  Paleolland en Puur Homemade.

 

2 gedachten over “Receptenruil #2”

  1. Ha Leonie, ik wil je even zeggen dat ik het knap van je vind dat je ondanks alle drukte en je behoefte aan suiker toch maar weer steeds doorgaat met nieuwe recepten uit te proberen, ons te enthousiasmeren etc.
    Hulde voor jou! En wat een fijn recept lijkt me dit, dank je wel. Hartelijke groet! Carine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *