Paleo-salade-met-perzik-witlof-venkel-en-pijnboompitten

Salade met perzik

Nog net voor de herfst van de afgelopen weken begon waren mijn perziken rijp. Op misschien wel de laatste mooie zomeravond van dit jaar heb ik nog snel een foto van mijn ons nog ielige jonge boompje gemaakt. Maar wat doet ie het goed!! We  hebben veel bekijks gehad van de boom. Voorbijgangers maakten foto’s, vroegen ons wat voor soort boom het was, hoe oud die was en op een gegeven moment durfden we eigenlijk niet meer te gaan slapen, bang dat onze boom de volgende dag leeggeplukt zou zijn.

Paleo perzikboom

Gelukkig hebben we alle perziken uiteindelijk zelf geplukt (en natuurlijk ook uitgedeeld). Ze smaakten overigens net zo goed als ze eruitzagen en bijkomend voordeel; ze zijn onbespoten! Zeker met zachtfruit is dat wel zo fijn. In plaats van alleen uit het vuistje, wilde ik ook een paar gerechten met de perziken maken. Dus het werd hoog tijd om weer eens mijn keuken in te duiken. Ik kwam op de volgende salade, het is was per slot van rekening zomer. Een salade met perzik, gebakken kipdijfiletreepjes, venkel en witlof is het geworden, een super combinatie al zeg ik het zelf. Enne, als lunch de volgende dag doet deze salade het ook nog geweldig (zorg er in dat geval wel voor dat je de dressing apart houdt en pas vlak voor het serveren erover giet).

Voor 4 porties

1 grote venkelknol
350 Gr. Witlof
500 Gr. Kipdijfilet, in reepjes
2 perziken
50 Gr. Veldsla
20 Gr pijnboompitten

Clementineolie (olijfolie kan ook)
Mangoazijn
Kokosolie

Paleo Paneermeel:
1 el tapiocameel
3 el kokosmeel
1/2 tl knoflookpoeder
1tl Adobo citroen (of zout met een vleugje citroenschil)

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot lichtbruin. Laat afkoelen.

Meng het paneermeel met de kipreepjes, zorg dat alle reepjes volledig bedekt zijn.
Verhit een flinke hoeveelheid kokosolie in een koekepan, zorg ervoor dat de olie goed heet is voordat je de kipreepjes erin gaat bakken. Bak de reepjes snel goudbruin en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de venkelknol in dunne repen, gebruik de harde kern niet. Snijd de witlof in dunne reepjes, gebruik ook hier de harde kern niet. Vermeng het met de veldsla.

Snij de perziken in plakjes (met of zonder schil, wat jij wilt).

Verdeel de slamelange over borden of in een schaal. Leg hier de perzikplakjes en kipreepjes op. Schenk er wat olie en azijn over en bestrooi met de pijnboompitten.

EET SMAKELIJK!!

PS: geïnspireerd geraakt en ook een perzikboom in je tuin? Ik kan de Prunus persica ‘Ruby gold’ (zo heet onze wonderboom, die volgens mij officieel een nectarine is, maar who cares) helemaal aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *