portretfoto Yvonne zomer 2012

Wat eet de professional? #3

In mijn rubriek ‘Wat eet de professional?’ krijg je een kijkje in het voedingspatroon van paleo professionals. 

 Wat eet Yvonne van Stigt?

Je zult Yvonne ongetwijfeld kennen van haar boeken Oergondisch genieten en Oergezond het jaar rond. Maar wat je wellicht niet weet is dat Yvonne een behoorlijk bezig bijtje is. Naast het schrijven van boeken en ontwikkelen van recepten heeft ze haar eigen praktijk waarin ze mensen door middel van PNI (Psycho Neuro Immunologie) helpt om weer gezond en slank te worden. Via haar bedrijf Frequenz geeft ze seminars en ontwikkelt en produceert ze voedingssupplementen voor professionals in de gezondheidszorg. Haar boeken heeft ze zelf uitgegeven én deze maand komt haar nieuwste boekje uit met paleo lunchgerechten voor onderweg inclusief een sectie voor lunchgerechten voor kinderen op school! Het kan niet op. Je zult vast benieuwd zijn wat zo’n drukke dame eet op een dag. Daarom, hieronder haar voedingsschema. 

Dag 1

Ontbijt Een kopje cafeïnevrije koffie
Tussendoor 2 Kopjes  kruidenthee
Lunch Groene Salade met avocado, kipfilet, bosui en tomaatjes
Tussendoor Stukje chocola (85%) en een kiwi
Avondeten Auberginelasagne uit Oergezond het jaar rond
Opmerkingen Vandaag een lange dag achter de computer, BTW aangifte voorbereid en aan het nieuwe boek gewerkt. Vanwege een plots optredende zware verkoudheid extra NAC/glutathion geslikt. Dat helpt snel.

Dag 2

Ontbijt Een kopje cafeïnevrije koffie
Tussendoor 3 kopjes kruidenthee
Lunch Restje auberginelasagne van gisteren met groene sla
Tussendoor Stukje chocola (85%) en frambozen
Avondeten Stukje gebakken kalkoenfilet met een gemengde salade, met tomaat, ei, bosui en geitenkaas
Opmerkingen Prachtig weer vandaag, echt een dag voor een zomerse salade. Lekker in de tuin gezeten tussen de middag.

Dag 3

Ontbijt Een kopje cafeïnevrije koffie
Tussendoor 2 kopjes kruidenthee 1 sinaasappel
Lunch Venkelsalade met grapefruit, granaatappel, geitenkaas en walnoten
Tussendoor Stukje chocola (85%)
Avondeten Gebakken kabeljauwfilet met haricots vert en gebakken shiitake met knoflook en ui
Opmerkingen Zomers warm, echt weer voor zomerse gerechten. Na het werk even in de tuin gewerkt.

Dag 4

Ontbijt 2 kopjes cafeïnevrije koffie
Tussendoor 3 kopjes kruidenthee
Lunch Courgettekoekjes met ei, chiazaadjes, bosui, kokosmeel en geitenkaas met sla
Tussendoor Stukje chocola (85%) en halve guadeloup meloen
Avondeten Paëlla van bloemkool met zeevruchten en kalkoen uit Oergezond het jaar rond
Opmerkingen Mijn verkoudheid leek gisteren zijn koffers te pakken, maar besluit vandaag toch  om nog maar even te blijven. Dat krijg je ook als je overmoedig geworden door het mooie weer te vroeg stopt met de supplementen. Weer gestart met de NAC/Glutathion.

Dag 5

Ontbijt Na het sporten in de sportschool een smoothie van komkommer, munt en kokosmelk met BCAApoeder en wei-eiwit
Tussendoor 2 kopjes cafeïnevrije koffie
Lunch Griekse salade met tomaat, ui, olijven, feta en verse basilicum
Tussendoor Stukje chocola (85%)
Avondeten Gemengde salade met avocado en bosui en ei met een biefstukje
Opmerkingen

Dag 6

Ontbijt 2 kopjes cafeïne vrije koffie
Tussendoor Bakje blauwe bessen
Lunch Allerlei hapjes voor mijn nieuwe boek
Tussendoor Stukje chocola (85%)
Avondeten Low carb sushi, recepten te vinden in mijn nieuwe boek
Opmerkingen Aan mijn nieuwe boek gewerkt, veel gerechtjes gemaakt, gefotografeerd en opgegeten

Dag 7

Ontbijt 2 kopjes cafeïnevrije koffie
Tussendoor 3 kopjes kruidenthee
Lunch Courgettesoep met gehaktballetjes en bietenkiemen
Tussendoor Stukje chocola (85%)
Avondeten Ratatouille met gehaktballetjes en salade
Opmerkingen

Supplementen (dagelijks):

zink, magnesium en actieve B-vitaminen.

Daarbij maakt ze, indien nodig, gebruikt van haar eigen natuurlijke huisapotheek.

Wat zegt Yvonne over haar eigen voedingsschema? 

Mijn voedingspatroon is al meer dan 10 jaar gebaseerd op oervoeding. Daarbij gebruik ik om mijn gewicht onder controle te houden een beperkte hoeveelheid koolhydraten. Zodra ik daar verandering in aanbreng zie ik de wijzer van de weegschaal de verkeerde kant op gaan. Ik ben voor mezelf strenger dan in mijn boeken. Helaas, mijn lichaam heeft mij in het verleden laten zien anders te functioneren dan dat van de meeste anderen. We weten inmiddels dat er ook geen algemeen dieet kan worden samengesteld. Onze genetica en epi genetica bepalen uiteindelijk hoe ons lichaam functioneert. En dat is bij iedereen anders.”

Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in Yvonne’s nieuwe boek ‘De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel’, dan kun je hier via een voorinschrijving het boek bestellen met 10% korting! De prijs is nog niet definitief, maar zal ongeveer 12 euro zijn. 

11 gedachten over “Wat eet de professional? #3”

  1. Sinds ik paleo eet lukt het me ook rustig in de ochtend maar weinig te eten, ik begin tegenwoordig vaak ook pas eind van de ochtend met mijn ontbijt. Ik merk wel dat wanneer ik de avond ervoor verhoudingsgewijs veel koolhydraten heb gegeten dat ik dan ’s ochtends met een knorrende maag wakker wordt. Werkt dat bij jou ook zo? Of heb je dat nooit getest?

   1. ’s Avonds eet ik eigenlijk geen koolhydraten maar toch vraagt m’n lijf om voedsel de volgende ochtend. Al merk ik wel dat het erger is als ik wél koolhydraten heb gegeten. Vind t wel lekker gevoel eigenlijk. Zodra er een groentesapje ingegooid is beginnen m’n darmen goedkeurend en luidruchtig de boel te verwerken. Voelt goed, niks meer aan doen dus!

 1. Weer leuk om te lezen! En maar meteen ’t nieuwe boekje besteld 🙂 (korting wordt overigens niet aangegeven, maar dat zal wel goed komen).

 2. Beste Leonie,

  Wat een leuk blog over het eetpatroon van professionals. Mocht je nog meer professionals nodig hebben voor deze serie blogs, dan vind ik het leuk om er aan deel te nemen.

  Groeten Yvonne

  Yvital leefstijl & vitaliteit http://Www.yvital.nl

 3. Tjee, ik val om van verbazing, want wat eet zij ongelofelijk weinig! Ik zou omvallen van de honger op zo’n dieet! ’s morgens niks dan koffie en thee en dan een super lichte lunch. Ik word al licht in mijn hoofd als ik er aan denk zeg maar;-) Ik mis ook heel erg de vetten in haar dieet, misschien bakt ze daar wel in hoor, dat staat er niet bij, maar hier druipt altijd alles van het vet:-)

 4. Wat leuk en interessant om dit te lezen. Haar eetpatroon lijkt enorm op dat van mij! Ik ben ook aan het afvallen en eet daarom ook koolhydraatarm, waarbij ik ook op de calorieën let, want ondanks de veranderde inzichten over vet geloof ik niet in een high fat eetpatroon, alles met mate zeg ik altijd maar (maar dat is persoonlijk natuurlijk). Inderdaad niet al te veel, ik eet dan ’s avonds of eind van de middag nog wel een handvol noten erbij.

 5. Ik verbaas mij over het overslaan van het ontbijt! Begrijp ook niet goed wat daar de gedachte achter is? Is dat typisch Paleo? En ook het starten met cafeïne-vrije koffie begrijp ik niet goed. Ik zou starten met die 3 kopjes kruidenthee en dan tussendoor de koffie, desnoods cafeïne-vrij. Al ben ik toch niet een voorstander van dat chemisch gereinigde spul…
  Ik heb het laatste boekje van Yvonne hier ook liggen. Erg leuk, een aanrader!

  1. Hi Marian, ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar ik heb gemerkt dat sinds ik paleo eet dat ik mijn ontbijt ook vaak steeds verder naar het lunchmoment uitstel. Dat gaat een beetje vanzelf, al zijn er ook dagen dat ik direct bij het opstaan honger heb hoor. Het is niet specifiek een paleo dingetje om het ontbijt over te slaan in ieder geval. En wat de koffie betreft, yuck, hahaha, maar ik ben nooit een koffiedrinker geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *