Whole30-1113-diner-dag-1

Whole30 najaar 2013; dag 1

Zeau, daar gaat ie dan. De eerst dag van de Whole30 zit erop.

Vanochtend ben ik vol goede moed opgestaan, ondanks een wat beroerde nacht, dochterlief was niet van zins te gaan slapen aarghh. Ach, inmiddels zijn we eraan gewend, het zal wel het  paleo ‘voer’ zijn waar ze zoveel energie van heeft ;-).

Verder was het just another day at the office, prima en daardoor was het ook makkelijk vol te houden voor mij vandaag. Thuis heb ik toch meer de neiging te gaan snoepen. Wel merkte ik dat ik, met het weekend in mijn achterhoofd, plannen aan het maken was voor lekkere snacks en dat is natuurlijk niet de bedoeling, ook wilde ik in de winkel waar ik ’s middag wat kocht bijna van een stukje chocolade snoepen wat daar lag om te proeven, ai ik had het gelukkig net op tijd door, het is nog even omschakelen. Snel boodschappen gedaan na het werk, inmiddels was het zo laat dat ik behoorlijk honger had. Bij de biosuper waar ik mijn boodschappen doe hebben ze ook een restaurant waar je voor weinig een goede maaltijd, weliswaar vegetarisch :-(, kunt eten, dus besloten om daar maar even aan te schuiven. Qua eiwitten had de dag dus wel een stuk beter gekund.

Wat heb ik gegeten?

 

Ontbijt: IF (Intermittend Fasting) tot 12:15 uur
Lunch: Kleine kop tomatensoep (standaard, geen vlees of groenten toegevoegd)
salade met gebakken kipfilet, een ei, mayo/knof/ansjovisdressing; soort ceasarsalad maar dan zonder kaas en croutons
Tussendoor: Flinke banaan
Diner:Later s’avonds: diverse groentegerechten met wat pijnboompitten, olijven en guacamolehandje rauwe cashewnoten

 

Ik weet dat een aantal dames met mij gestart zijn en ben benieuwd hoe het jullie is vergaan. Laten jullie het me weten?

 

 

2 gedachten over “Whole30 najaar 2013; dag 1”

 1. Ja, joehoe, hier nog een W30 streber 😉
  Ik werk thuis, voldoende eten in de buurt en merk dat ik nu ineens meer eet dan anders. Somehow, de gedachte dat ik hiermee bezig ben maakt dat ik onbewust grotere porties neem, vaker eet.. najaaa kan niet de bedoeling zijn.
  De rest van de week weer afspraken buiten de deur, dus dan wat meer ritme in de dag en van ‘eten’ afgeleid. Het goede is goed, maar teveel van het goede weer niet lijkt me.

 2. Haai 🙂
  Morgen zal het precies een week zijn dat ik W30 volhou! Ik had gezegd dat ik vorige week zaterdag zou beginnen en tot na de lunch ging het prima, was lekker wezen wandelen, shoppen, dus niks aan de hand. Diner time, werd ik ZO zwak (mentaal) dat ik 5 aardappelen heb gebakken en 1 liter melk heb opgedronken, en melk is nou niet bepaald m’n favoriet, ook nooit geweest. De volgende dag (zondag dus), mijn hoofd leek wel een luchtbalon :-(… Daar was het licht, dit moet stoppen!!!
  Ben naar een supermarkt gereden, waarvan ik wist dat ze daar ‘meer’ keuze hebben in vers groente en fruit (helaas niet zo heelveel keus in Hyderabad ;-)). Eenmaal thuis, en mijn opruim uur gestart! Alles wat ik huis had wat niet onder W30 valt, heb ik weggegooid 🙂 dit was/is voor mij de beste manier om niet in de verleiding te komen, en zoals jouw tip ook zegd, kom ik in situaties waar ik geen keuzes heb, dan maar even niet eten en probeer dan meer te drinken!
  Tot nu toe gaat het prima, ik voel me niet meer zo opgeblazen, mn darmen lijken veel rustiger te zijn, slaap dieper (alhoewel ik daar niet veel problemen mee had), bij het opstaan voel ik mij wel wat luier/moe, ik weet niet of ik het wil voelen/zien, maar mn huid lijkt zachter aan te voelen, ook mn handpalmen?!
  Ik leer mn lichaam beter kennen, waarneer ik hongergevoel krijg of wanneer het trek is, dus dit vind ik super en kan ik het makkelijker beheesten door me op iets anders te richten, druk zat 🙂 🙂
  ’s ochtends vind ik het lastig om iets vastig te eten, ook eieren krijg ik niet subtiel binnen. Ik heb nu steeds een verse, groene smoothie gemaakt met veel spinazie, keuze fruit (doe ik elke dag wat anders), soms nog met een beetje kokosmelk, dit gaat prima en vind ik nog lekker ook!
  Eerste dagen had ik wat moeite met koffie zonder melk en suiker, dat heb ik vervangen door een scheutje kokosmelk (met ijsklontjes voor iced koffie) 🙂
  LU & groetjes, Suus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *